Partners

DeSchrijfvriend

Over schrijven kun je nooit teveel weten. Het is een onderwerp wat in beweging blijft. Gerda Broekstra heeft zich hierin verdiept. Op deze website vind je naast goed schrijfmateriaal ook achtergrondinformatie.

Grippers_santpoort

Soms blijkt tijdens het leren schrijven dat een hulpmiddel een kind kan ondersteunen in het leerproces. Om te bepalen welke gripper geschikt is, is uitproberen de beste tactiek. Een goede gripper heeft direct invloed op de kwaliteit van bewegen. Daarnaast merkt het kind zelf ook vaak op dat de betreffende gripper lekker schrijft.
Het is dus handig om op school een bakje te hebben met verschillende soorten grippers. Zo kun je eindeloos proberen.

partnerpassendonderwijs

In onze cursus SchoolSkills Coach verwijzen we geregeld naar producten van www.partnerpassendonderwijs.nl De fijne motoriekkoffer is een ideale basis om op verschillende manieren aan de slag te gaan met inhandmanipulatie oefeningen. Daarnaast is het boek: “Zo zit dat met schrijven.” een aanrader. Met praktische en toepasbare advies worden verschillende aspecten van het schrijfproces belicht.

Peereboom

Een goede uitgangshouding is de basis voor het werken in de klas. Wanneer standaard schoolmeubilair voor een kind niet de juiste keuze is, heeft Peereboom verschillende oplossingen in aangepaste tafels en stoelen.

toys42hands

Spelen is leren. Toys42hands is gespecialiseerd in speelgoed dat de motoriek, en met name het tweehandig bewegen stimuleert. Kijk eens rond op de site voor aanvullingen op je fijne motoriekkoffer, verschillende schaartjes of uitdeelkadootjes.